Zico: Messi er ikke i nærheden af Pelé

Kvinder 36973 Coat Jacket Real Mouton Fur Brown Medium W8CwnHCpqx

Af Tobias Tange

12 timer siden

Messi er tæt på Maradona, men slet ikke i nærheden af Pelé, mener Zico.

Lionel Messi betragtes af mange som – hvis ikke den bedste – en af de bedste fodboldspillere nogensinde. Han har efterhånden vundet alt hvad der er at vinde, ligesom han også har Balon d'Or fem gange. 8 Cropped Sleeve Market Crema House White Størrelse Long Jacket Black Women's nzxIq8p8

Men ifølge den brasilianske legende, Zico, er han stadigvæk ikke lige så god, som Diego Maradona var, for slet ikke at tale om Pelé.

- Messi er tæt på Maradona. Det betyder, at han efter min mening slet ikke kan sammenlignes med Pelé, siger Zico ifølge AS og forklarer, hvad der gør Pelé speciel.

- Pelé har alle de færdigheder, som en fodboldspiller skal have. Hurtighed, styrke, impuls, teknik, sparketeknik, hovedstød og dribling. Alt hvad du kan forestille dig af en spiller, har Pelé gjort.

Den 65-årige brasilianer fremhævede, at det især var på grund af præstationer med landsholdet, at han ville rangere Messi under de to legender.

I alt er det blevet til 573 scoringer i 657 kampe for Messi i Barcelona siden han brød igennem i 2004/5-sæsonen.Columbia Min Pardon Hooded Jacket Rain Trench Xs Women's rSgqwr Kompany: Det var en glimrende tackling Fredagens engelske rygter Olympiakos styrker offensiven Officielt: Benfica fyrer cheftræner Ekspert: Liverpool er nødt til at satse Klopp: Kompany skulle have rødt kort! Marginalerne var med City i topbrag Zico: Messi er ikke i nærheden af PeléAnimal Jacket York Xs Print Pp Jones 701642345268 New Brown Petite qtn1n0x7 Koulibaly til United-odds styrtdykker Medie: Ronaldo blev tilbudt til Napoli Ronaldo vinder priser på ny De Gea skuffet over Solskjær-start Startopstillinger: Man City - Liverpool Supercomputer forudser: De vinder PL Rivaldo: Pulisic ind = Hazard ud Ekspert: United må ikke hyre Solskjær Varm Goth Retro Cape Hooded Women Outwear Fashion Punk I48 Uld Cloak Blend Frakke TBRB0qxaXw Trespass Starstruck Womens ladies tp3716 Jacket qgx1wHgXDisse rekorder kan Messi slå i 2019 Pengemaskinen Dortmund Sevilla jagter United-midtstopper

Se alle nyheder

Of 36 Hopetonella Distinction Brown Damejakke Distinction Mørkbrun 36 Ladies Hopetonella Mix Dark Coat Mix Furs Furs Of z6tqP6Y
Lang Krave Checks Stål Blend Kvinder Tøj Plaids Jakke Mødre Uld Frakke

Mest læste

1Chelsea-træner ønsker offensive kræfter 2Fredagens engelske rygter 3Sevilla jagter United-midtstopper 4Officielt: Spurs forlænger med belgier 28 Devore Ny til Størrelse Floral Lilla Velvet lyserøde Design Jacket 8zdRdJakke Casinni Brystet Sort S Poleret Lille Oleg Bomuld Dobbelt Frakke Peacoat dq0PdgSA 6Medie: Ronaldo blev tilbudt til Napoli 7Ronaldo vinder priser på ny 8De Gea skuffet over Solskjær-start Klein Anne blazer Foret tilspidset 100 Zipper Classic nwt Jacket Wool d7U7qr Style Red Læder Fashion Lambskin Ny Biker Tina Jakke Ladies Real Soft Retro tpwdU4qWomen's Fur Dust Blend Cloak Jakke Parkas Vinter Wi Collar New Coat Cape Uld AdwAOv
Nytår 2018/19

Årets første Premier League-mål

Kvinders Barbour Diamond Størrelse 10 Rød Fleeceforet Utility Polarquilt Quilt Jacket frqAfH

Podcast - 13 skæve nytårsforudsigelser

Premier League-tabellen 2018

Premier League-statistik 2018

2018 - sådan husker Indkast.dk detTop 25: Mest læste på Indkast.dk i 2018
City vs. Liverpool
Ekspert: Liverpool er nødt til at satseKlopp: Kompany skulle have rødt kort!Marginalerne var med City i topbragStartopstillinger: Man City - LiverpoolEderson vs. Alisson 1 City-sejr i 11 Liverpool-møder Klopp: City stadig verdens bedstePlaids Frakke Lang Checks Kvinder Uld Jakke Krave Stål Tøj Blend MødreLiverpool-profil tror på ubesejret sæsonCity-profil: Vi tror på vores spillestil
 • Officielt: Spurs forlænger med belgier
 • Fredagens engelske rygter
 • Spurs vil tilbyde Eriksen kæmpekontrakt
 • Kompany: Det var en glimrende tackling
 • Olympiakos styrker offensiven
 • Ekspert: Liverpool er nødt til at satse
 • Klopp: Kompany skulle have rødt kort!
 • Kvinder Tulle Private Kort Jakke Gallery Beskåret Talje 7HwpP
 • Officielt: Benfica fyrer cheftræner
 • Sevilla jagter United-midtstopper
 • PL-dansker får kæmpe straf
 • Pengemaskinen Dortmund
 • Disse rekorder kan Messi slå i 2019
 • Lössl: Vi tror stadig på det
 • Danske klubber interesseret i norsk back
 • Uld Mødre Lang Checks Tøj Blend Plaids Jakke Krave Kvinder Frakke Stål
 • Top 10: Januar-transfermål
 • Officielt: Braithwaite til La Liga
 • Bellamy afviser anklager om mobning
 • Arnesen: Vi har ikke forhandlet med Cocu
 • Arnesen stopper på tv
 • Medie: Ronaldo blev tilbudt til Napoli
 • Zico: Messi er ikke i nærheden af Pelé
Magasin-artikler
Jakke Tøj Krave Kvinder Frakke Uld Lang Mødre Plaids Stål Checks Blend “Special One” blev til “Special None”
Trods massive indkøb blev Jose Mourinho aldrig en succes på Old Trafford. Nok engang stopper den kontroversielle manager i den tredje sæson hos en storklub, og han efterlader en klub i kaos med et hav af kontraktudløbende spillere, intern ballade og en rekorddårlig sæsonstart.
Weekendens ydmygende nederlag til Liverpool blev den berømte dråbe for ledelsen i Manchester United, og den kontroversielle manager Jose Mourinho blev smidt ud af Old Trafford på røv og albuer, og er han i tvivl om, hvorfor han blev fyret, kan han bare se på nogle af disse statistikker/påstande:

- United er 11 point fra en Champions League-plads.

- Mourinho er uvenner med næsten alt og alle…

- Spillernes niveau er dalende ligesom resultaterne.

- 17 Premier League-kampe inde i Premier League-sæsonen er Manchester United 19 point efter førerholdet Liverpool.

Udareit Womens Letvægts Vandtæt Jacket Windbreaker Coat Rain 080wqvrpa- Ikke siden 1990 har Manchester United haft en dårligere sæsonstart.

- Kigger man yderligere på stillingen, vil man se, at Manchester Uniteds målforskel er NUL.


Dette er de hårde facts, som Manchester United-ledelsen måtte forholde sig til, da de skulle afgøre, om Mourinho skulle fortsætte i klubben. Men er det kun den kontroversielle managers skyld?

Ikke alle pile peger på Mourinho, for ejerne i Glazer-familien har også virket til at være meget mere interesserede i trække flere penge ud af klubben end at forbedre tilstanden, der har vist en nedadgående formkurve, siden Sir Alex Ferguson forlod klubben. Desuden virker det åbenlyst, at bestyrelsesformanden Ed Woodward - med en fortid i investeringsbranchen – ikke har nok kendskab til at drive en af verdens største fodboldklubber. Så Glazer-familien og Woodward bærer et ansvar, men ikke noget der minder om Mourinhos.


Måltørke og hullet forsvar trods store indkøb og lønninger
Efter Manchester Uniteds meget skuffende hjemmebanenederlag til Juventus, sagde Jose Mourinho, at hvis der skulle spilles bedre fodbold på Old Trafford, skulle der hentes nogle dyrere spillere til Manchester United. Den pressede manager storroste ved samme lejlighed det centrale italienske forsvar med Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini samt slog fast, at det var sådanne nogle dyre verdensklasse-spillere, som Manchester United havde brug for… Den udtalelse har sidenhen runget noget hult, for Bonucci kom til ”Den gamle Dame” for 120 millioner kroner, mens Chiellini kostede Juventus 35 millioner kroner – altså 155 millioner kroner tilsammen.

Dette beløb har Mourinho brugt tyvedobbelt på nye spillere i de sidste tre transfer-sæsoner, men mange af disse spillere er deciderede skuffelser, som f.eks. Henrikh Mkhitaryan, Victor Lindelöf, Alexis Sánchez og Fred.

I weekendens topkamp imod Liverpool tabte Manchester United skudstatistikken med 35-6, men på trods af den tandløse offensive præstation så klubbens rekordindkøb-indkøb Paul Pogba hele kampen fra bænken, hvor franskmanden har siddet meget på det sidste - ligesom Fred og Romelu Lukaku – og de tre bænkevarmere har Mourinho betalt tæt på to milliarder kroner for.

Så selvom Mourinho har haft travlt med at fortælle, at han ikke har fået de spillere, som han har ønsket sig, så har han brugt store summer på nye spillere – de slog bare ikke til. I den periode, hvor Mourinho har været i Manchester United, er der kun et Premier League-hold, der netto har brugt flere penge – nemlig Manchester City. I de sidste fem transfervinduer har United brugt netto flere penge på at forstærke truppen end Tottenham, Liverpool og Arsenal har gjort tilsammen.

Udover de store indkøb har Mourinho også brugt godt i Manchester Uniteds lønbudget – blandt andet til de transferfrie spillere – Zlatan Ibrahimović og Alexis Sanchez. Så Mourinho har været et dyrt bekendtskab i Manchester, hvor det næsten virker til, at han aldrig faldt til. I 2016 slog Mourinho fast, at hans liv var forfærdeligt og at han boede på et hotelværelse i Manchester. Opholdet i Manchester boede Mourinho på Lowry Hotel, men hvorfor købte han ikke et hus at bo i? Nåede han overhovedet at falde til i Manchester?


”Boring, Boring Manchester United”
Lommer Coat Fur Oversize Collar Parka Blend Cotton Long Mid Zip Kvinders Hooded ztwwqOmkring juletid 2015 var overskrifterne i de engelske aviser ”Boring, Boring Manchester United”, da Louis van Gaals mandskab igennem et par måneder blot havde tilspillet sig syv afslutninger indenfor modstanderens målramme, og United-holdet havde spillet med flest baglæns afleveringer i Premier League samt flest afleveringer for at skabe deres chancer. Det var triste tal, som ikke blev meget bedre med Mourinho som manager.

Mourinho fik aldrig lavet en offensiv spillestil hos Manchester United. Hans indstilling til kampene var ofte meget defensiv, hvilket strider imod klubbens DNA, og når holdet kom bagud, iværksatte Mourinho den meget udskældte plan B med at sparke lange bolde imod den ofte indskiftede Marouane Fellaini. Manchester United-fansene havde simpelthen ønsket sig mere af ”The special One”, der i stedet blev til den ”The special None”.

Det nuværende United-hold ligner simpelthen ikke et vinderhold, og kigger man på det nuværende City-hold, så er Mourinho nok engang langt bagefter rivalen Pep Guardiola… men trods dette, de dårlige indkøb, den manglende mandskabsbehandling og den ofte kedelige spillestil, så fik den kontroversielle manager en kontraktforlængelse i sin anden sæson i klubben samt en masse penge for at underskrive. Dermed gentog sig et klart mønster for Mourinho fra tiden i Inter, Real Madrid, to gange i Chelsea og nu hos Manchester United.

Nemlig at han overtager en klub på vej i krise, han forbedrer straks deres resultater, bruger masser af penge på spillere – ofte nogle spillere han tidligere har arbejdet med. I anden sæson underskriver han en kontraktforlængelse, og herefter begynder balladen at ulme, og den vokser, indtil Mourinho bliver fyret i den tredje sæson.

Der er et påfaldende sammenfald i dette, og man kan ikke lade være med at tænke, at de mange kontraktunderskrivelser med nogle af verdens største fodboldklubber har gjort Mourinho til en meget velhavende mand, og at han har tænkt i dette. Altså at han nogen gange selv har ønsket at blive fyret i klubber for at kunne komme et andet sted hen og score nogle store ”Sign on fees”.

Af underlig ballade kan man nævne, at han gjorde Eva Carneiro til verdens mest kendte fysioterapeut, da hun tilså en Chelsea-spiller på et upassende tidspunkt eller da han i Real Madrid offentligt blev uvenner med klublegenderne Sergio Ramos og Iker Casillas eller da han i sommer blev tosset over, at Anthony Martial gerne ville se sit nyfødte barn eller da han sagde, at Chelsea-spillerne havde forrådt ham. Masser af ballade, som vi journalister har elsket at berette om, men omvendt har Mourinho også opbrugt sin kvote af tåbeligheder. Når man dertil lægger dårlige indkøb, en destruktiv og kedelig spillestil samt en rekorddårlig sæsonstart, så har man en fyring på trapperne. Derudover har Sky Sports-eksperten Gary Lineker også en god pointe i sit tweet kort efter Mourinho-fyringen.

- Jeg kan godt forestille mig, at fyringen også handler om at forsøge at stoppe den masseflugt af spillere, der kan komme i næste måned (hvor mange af Manchester United-spillere med kontraktudløb til sommer kan begynde at forhandle med andre klubber, red.).

Godt nok har mange af de nuværende spillere på holdet ikke niveauet til at spille for United, og klubben skal være glade for, at ”fax'en” drillede, da David De Gea var meget tæt på at skifte til Real Madrid. Den spanske målmand er en af verdens – hvis ikke verdens – bedste målmænd, og han har været kampafgørende masser af gange i Mourinho-tiden, og han står blandt andet overfor kontraktudløb til sommer sammen med spillere som Anthony Martial, Ander Herrera, Juan Mata, Phil Jones, Ashley Young, Andreas Pereira, Luke Shaw, Matteo Darmian og Antonio Valencia. Mange af disse spillere kan United godt undvære i startopstillingen, men det vil ramme truppen hårdt.

Især hvis De Gea smutter. Han har et internationalt snit fra den øverste hylde, og hvor mange andre har det i den nuværende Manchester United-trup? Spørgsmålet kunne også være… Har Mourinho et internationalt snit udover det sædvanlige, som må være kravet for at være manager i en af verdens største fodboldklubber? For er “The Special One” blevet til “ The Special None”?
Læs hele artiklen
Abramovich – og de mange managere
Indkast.dk har kigget på historikken i London-klubben i dette årtusinde.
2000-04
Claudio Ranieri
Hvordan sluttede det: Fyret
Alle forventede en fyring, da Abramovich tog over i 2003, men inden dette skete, nåede den italienske manager at bruge over en milliard på nye spillere. Alligevel sluttede de på andenpladsen i Premier League, og så var det ud af vagten.


2004-07
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: En fælles beslutning om at stoppe samarbejdet.
Den portugisiske manager vandt mesterskabet i både 2005 og 2006, men stoppede i den efterfølgende sæson, selvom han på daværende tidspunkt havde tre år tilbage af sin kontrakt.
Damejakke Lysgaard 100 Uld Blomster Størrelse M Pink Rich UfqE8

2007-08
Avram Grant
Hvordan sluttede det: Fyret
Chelsea sluttede igen på andenpladsen i Champions League og Premier League, men det var ikke godt nok for Abramovich, og Grant blev fyret efter blot otte måneder. Xs Nau 0508ga Poly Grå Genbrugt Asymmetrisk Fyld Jacket Button Quiltet Up rrpCxU7wq


2008-09
Luiz Felipe Scolari
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret midt i sæsonen, imens holdet var på en fjerdeplads og stadigvæk med i Champions League og Fa Cuppen. Scolaris talsmand Acaz Felleger skulle have sagt: ”Det virkede til, at Abramovich tog en beslutning”.


2009-2011
Carlo Ancelotti
Hvordan sluttede det: Fyret
Anden sæson uden et trofæ blev for meget for Abramovich. Holdet sluttede på andenpladsen, og træneren blev fyret i spillertunnellen efter sæsonens sidste kamp, som var et nederlag til Everton.


2011-12
Andre Villas-Boas
Hvordan sluttede det: Fyret
Mindre end ét år fik han i London-klubben, og i forbindelse med fyringen kom Chelsea med følgende udmelding: ”Desværre har resultaterne og spillet ikke været godt nok, og der er ingen spor af fremgang”.


2012
Roberto Di Matteo
Hvordan sluttede det: Fyret Fur Trench S Faux Varm 3xl Kvinders Loose Stilfulde Lapel Jackets Overcoat Winter 5YZvq4Rxn
Di Matteo vandt Champions League og FA-cuppen, inden han fik en toårig kontrakt, men efter otte måneder i jobbet blev han fyret.


2013-15
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret anden gang, han var i klubben, da klubben på det tidspunkt var på en rystende 16. plads i Premier League – blot ét point over nedrykningsstregen. Mourinho mente, at spillerne havde svigtet ham syv måneder, efter de havde vundet mesterskabet.


2016-18
Antonio Conte
Hvordan sluttede det: Fyret
Kort efter mesterskabet i 2016/17 fik Conte en ny kontraktforlængelse, men den kom han ikke til at opfylde. For i sommeren 2018 blev han fyret efter Chelsea var sluttet på femtepladsen og dermed ikke kvalificeret sig til Champions League. Rygterne gik derudover på, at Conte var voldsom utilfreds med, at han ikke havde større indflydelse på indkøbene i klubben – blandt meget andet.


I dette årtusinde har Chelsea også haft Guus Hiddink, Rafa Benitez, Eddie Newton/Steve Holland, inden Maurizio Sarri kom til.
Læs hele artiklen Wide M Casual Bukser Cn Nye Leg Sports Sequins Black Størrelse Xl Bukser L Stripes PS46C4Ewq
Se alle magasin-artikler her
Profiler
Ole Gunnar Solskjær – til United igen
”Baby-face” er blevet voksen, men er han god nok til at styre en af verdens største fodboldklubber?
I den aktive karriere vil Ole Gunnar Solskjær altid blive husket for målet i Champions League-finalen i 1999, hvor han var med til at sikre Manchester United ”The Treble”, men hvad byder den norske angriber ellers på? Indkast.dk har kigget nærmere på den nye Manchester United-manager, og der er faktisk en del overraskelser…

Som 17-årig skiftede Ole Gunnar til den norske klub Clausenengen, som spillede i landets tredjebedste fodboldrække, og her tilbragte angriberen faktisk fire sæsoner, inden Molde i 1995 hentede ham. Et år efter fodbolden i ”røven af den norske tredje division” blev Solskjær købt af Manchester United, i stedet for Alan Shearer, som Sir Alex Ferguson ikke formåede at hente fra Blackburn.

Solskjær kostede ikke United mere end 12 millioner kroner, og dem betalte han hurtigt tilbage. I første sæson for Manchester United – i 1997 – lavede nordmanden 18 mål og blev faktisk holdets topscorer, da de blev mester, men et par år senere lavede han det berømte CL-finale-mål imod stakkels Bayern München.

De efterfølgende år blev meget skadesplaget for Solskjær, og han blev mest husket for sine mange mål som indskifter end ret mange startopstillinger. I 2007 indstillede han karrieren efter FA-Cup nederlaget i finalen til Chelsea.


Optur i Norge – nedtur i Premier League
Blot syv år senere stod Solskjær som 40-årig med to norske mesterskaber med Molde og med en 12 måneders kontrakt med Cardiff. Det walisiske hold indtog 17. pladsen i Premier League, da Solkjær tog over, og otte måneder senere forlod han klubben på en 17. plads i Championship, men klistermærket ”skuffelse” smækket i nakken.

Herefter tog Solskjær tilbage til Molde, vandt igen mesterskabet og de kvalificerede sig blandt til de sidste 32 hold i Europa League, efter de blev gruppevindere på trods af, at deres modstandere var Celtic, Ajax og Fenerbahce – men de blev stoppet af de efterfølgende vindere fra Sevilla.

Så samlet set gjorde Solskjær det skidt i Premier League, men rigtig godt i norsk fodbold. Tilbage i efteråret 2011 talte Indkast.dk med den meget kyndige norske fodboldspecialist og den nuværende AGF-træner David Nielsen, som sagde om Solskjærs karriere-start i Molde:
Kvinder Jakke Frakke Plaids Lang Uld Tøj Mødre Blend Checks Krave Stål
- Jeg er meget spændt på, hvad Solskjær kommer til at vise, for medierne i Norge er helt oppe og køre om det projekt, men i Molde skal de virkelig passe på ikke at gøre alt som i Manchester United, for det er de altså ikke. Jeg håber, at de vil spille med en offensiv spilfilosofi, for det trænger Norge til – at der er nogen, der gør. Solskjær skal huske på én ting… I United er der verdensklassespillere – det er der ikke i Molde!

David Nielsens ønske om offensiv fodbold i Molde blev opfyldt, men der var sikkert ikke nogen, der havde drømt om, at præstationerne i Norge skulle føre til en manager-rolle hos netop Manchester United – end ikke Solskjær, som et år senere sagde til engelske medier:

- Jeg er ikke naiv nok til at sige, at jeg kan blive manager for Manchester United, men man er nødt til at have store drømme og store mål i livet. Jeg er lige startet, og jeg har været i gang i mere eller mindre to år i Norge. Så min tid vil komme.

Tiden kom for Solskjær… for ledelsen i Manchester United valgte en løsning med en klublegende, efter store managere-navne som David Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho havde forsøgt at løfte bare lidt af arven fra Sir Alex Ferguson. Så United er gået i en ny retning efter fyringen af Mourinho.

Nu tænker nogen måske… er Solskjær så stor en legende i Manchester United? JA – er det helt klare svar på dette, hvilket der er mange eksempler på. Da The Telegraph lavede en liste over de 50 bedste Manchester United-spillere igennem historien, kom Solskjær ind på listen som nr. 22 med gigantiske United-profiler som Michael Carrick, Ruud van Nistelrooy, Brian McClair, Jaap Stam, Mark Hughes, Steve Bruce, Nemanja Vidic, Gary Pallister, Andy Cole og selveste David Beckham – længere nede på listen.


Men hvordan vil Solskjær så klare sig i United?
I Molde startede ”Baby-face” som træner i en lidt forsigtigt 4-4-2-formation, men dette blev senere ændret til de mere offensive 4-2-3-1 og 4-3-3. Den offensive tilgang har hængt fast siden, og der vil sikkert også blive mere offensivt fodbold i den nærmeste fremtid på Old Trafford. Det er i hvert fald en træner med hjertet på rette sted, der er ankommet i Manchester United. Solskjær har tidligere kaldt Sir Alex Ferguson for ”The Boss”, og Old Trafford var hans ”Hjem”.

Måske kan nogle af United-fansenes bekymring dulmes lidt i forhold til Solskjærs manglende resultater som træner udenfor de norske grænser med tanke på hans enorme klubhjerte. Men lidt pudsigt er det jo, at karrieren som Manchester United-manager starter imod Cardiff, hvor han som tidligere nævnt skuffede fælt. Der er dog tale om et drømmejob til Solskjær, som han nævnte til Manchester Uniteds skandinaviske fanklub i 2017. Her blev han spurgt om manager-jobbet, hvortil han svarede:

- For at være ærlig, så vil jeg da være interesseret, men for tiden får jeg gåsehud blot ved at tænke på det…Vaskbar Stretch Crepe 828486884897 Slim 1x Fisher New Eileen Ankelbukser Rye qCcTcX4Iw

Læs hele artiklen
Xherdan Shaqiri – afløst af Salah
Var ”Alpine Messi” et røverkøb, da Liverpool hentede ham? – og han endelig fik lov at skifte til Anfield Road. Efter de to mål som indskifter imod Manchester United må svaret være JA!
Da Xherdan Shaqiri i 2012 forlod Basel for at tage til mægtige Bayern München, kom der en lille egypter ind som afløser - med navnet Mohamed Salah. Nu spiller de begge i Liverpool, og her er Salah ikke afløser for nogen… For egypteren er straks blevet en gigantisk succes og en del af Jürgen Kloops foretrukne 11. Det er Shaqiri ikke blevet endnu, og han blev det heller ikke i Bayern München.

For selvom schweizeren i 2013 vandt vanvittige fem trofæer – Bundesligaen, pokalturneringen, Champions League, UEFA Super Cup og VM for klubhold – med Bayern München, blev det aldrig helt godt på det personlige plan. Selvom potentialet er stort og han formåede at vinde 13 pokaler, inden han var 24 år, manglende det noget i spillet.

Derfor endte han en smule overraskende hos Stoke, hvor han i julen 2015 var med til at vinde med 4-3 over Everton. En historisk kamp, da det var første gang, at en schweizisk spiller scorede to mål i verdens bedste fodboldrække, men ikke nok med det… for den ene afslutning blev lavet med et overskud, et overblik og en unik teknik – ikke ligefrem superlativer der normalt passer på en spiller fra Stoke… manden bag denne bedrift var Xherdan Shaqiri.


Stoke og den catalonske forbindelse
Den tidligere Barcelona-spiller og daværende Stoke-manager Mark Hughes var i gang med at forvandle den legendariske engelske fodboldklub med fokus på britiske dyder til en mere europæisk spillestil, og det blev forsøgt med flere spillere fra den catalonske storklub. I sejren over Everton havde Stoke offensive midtbanespillere som de to tidligere Barcelona-spillere Ibrahim Afellay og Bojan Krkic.

I den kamp scorede Shaqiri som nævnt to gange, men derudover fik Marko Armautovic også scoret. Så der var nye tider på Britinnia Stadium, hvor Manchester United runden før var blevet sendt hjem med et 0-2-nederlag efter mål af Armautovic og Bojan. 8 Bukser Størrelse 7 Biker Kvinder Læder Express OSvqwBI1

Stoke havde ved juletid ikke bare besejret Everton og Manchester United, men også Manchester City og Chelsea samt spillet uafgjort imod formstærke Tottenham – og midt i dette stod Shaqiri. Den offensive midtbanespiller med Premier Leagues største brystkasse havde noget overraskende valgt at skifte tilværelsen i europæiske topklubber som Inter og Bayern München ud med en tilværelse i Stoke, hvor de gerne ville have flere ”underholdende” spillere, og Shaqiri skulle lave noget af det uventede. I den føromtalte sejr over Chelsea lavede Shaqiri ”Elastico” og drev helt gæk med den stakkels Baba Rahman.


”Alpine Messi”
Ronaldinho gjorde ”Flip Flap-finten” verdenskendt, men det er nu en anden sydamerikansk fodboldspiller – Lionel Messi – som Shaqiri bliver sammenlignet med – eller tidligere blev sammenlignet med. Således blev spilleren fra Alpelandet kaldt for ”Alpine Messi”, og som ung var der gigantiske forventninger, hvilket det føromtalte kælenavn også indikerer. Forventningerne blev aldrig helt indfriet, og derfor endte han i Stoke… som det dyreste indkøb i klubbens historie.

I Stoke vandt han ingen pokaler, hvilket han ellers havde gjort fem sæsoner før, og faktisk i alle de klubber han havde været i siden 2009, hvor han blev professionel. Derudover har han allerede været med til tre VM-slutrunder og scorede blandt andet et hattrick imod Honduras i slutrunden i Brasilien. Så der har altid været voldsom hype omkring den unge schweizer, hvilket måske også var grunden til, at han drog til Stoke. Han sagde efter kort tid hos klubben:

- Det afgørende for, at jeg kom til Stoke, var… at jeg havde et stort behov for at komme til en klub, hvor der var lidt mere ro. Jeg har aldrig ønsket at være i spotlight. Der er stort fokus på mig i Schweiz, så det er altså rart her i Stoke, og jeg er helt sikker på, at den øgede ro vil kunne ses i mit spil på banen.

I maj 2018 rykkede Stoke ud af Premier League og dermed kunne Liverpool hente den boldsikre schweizer til Anfield Road for ikke ret meget over 100 millioner kroner. Et røverkøb men ikke et som Manchester Uniteds Neville-brødre syntes om, hvilket frembragte denne reaktion fra Shaqiri:

- Der er nogle tidligere Manchester United-spillere, som åbenbart ikke kan lide Liverpool, så deres kritik gider jeg ikke engang at kommentere på. Jeg kender mine færdigheder og mine stats taler for sig selv. I sidste sæson var jeg topscorer og lavede flest assists.

Forinden havde Shaqiri lavet otte liga-mål og syv assists for Stoke, men det rakte ikke, og dermed kunne Jürgen Klopp hente Shaqiri billigt ved at udløse en frikøbsklausul efter nedrykningen.

Shaqiri var meget klar på skiftet, som han tidligere havde ønsket. Tilbage i 2014 ønskede han at komme væk fra Bayern München og meget gerne til Liverpool, hvor Brendan Rodgers var klar med det store checkhæfte, men tyskerne ønskede ikke at sælge ham på daværende tidspunkt. I stedet havnede han i Inter, men hans agent – og bror – holdt kontakten med Liverpools sportsdirektør Michael Edwards.

I Liverpool er Shaqiri i hård konkurrence med Salah og Sadio Mané om at få kanterne i deres tremandsoffensiv, men udover spilletiden, så har han slået fast, at han også er på jagt efter trofæer, hvis der ellers er mere plads i hans pokalskab.

Linen Classic Fisher Nwot Med Pants Khaki Sz Eileen Beige Casual 0RXqaXwnModsat har der også været ballade i hans karriere, som da han til sommerens VM-slutrunde efter en sen scoring imod Serbien fejrede målet med at lave en ”ørne-hilsen” med hænderne sammen med holdkammeraten Granit Xhaka. Begge har kosovo-albaneske rødder, og de fik begge en bøde på 50.000 kroner for deres meget fejlplacerede politiske handling. Dette har de dog glemt på Anfield Road og specielt efter han blev indskiftet imod Manchester United ved stillingen 1-1 og ”Alpine Messi” blev den helt store matchvinder med to mål i sejren på 3-1. En unik bedrift af Xherdan Shaqiri, som blev afløst af Salah…

Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
2018 - sådan husker Indkast.dk det
Redaktionen har samlet nogle minder...
- Mohamed Salahs mange mål.

- Tottenham brugte ingen penge i transfervinduet.

- Alexander Zoringers latterlige opførelse.

- At Steven Gerrard og Frank Lampard blev managere.

- Neymars film til VM.

- Adios Andres Iniesta.

- Den skandalebelagte og tåbelige Nicki Bille.

- Özil og Erdogang.
Kvinder bc31066 Wh6 Liu Us Bukser Farve pt7182 Jo nero Sort qYRRB4T
- Det gigantiske talent Andreas Skov Olsen.

- Monaco… som solgte et storhold.

- Arsenal vs. Tottenham: 4-2

- Jose Mourinhos vanvittige tredje sæson i United.

- Kjartan Finnbogasons mål, der kostede Brøndby guldet.

- Ronaldos skifte til Juventus.

- FCM's overraskende mesterskab.

- Den voldelige Nicklas Bendtner.

- Landsholdskonflikten.

- Lopeteguis fald i Real Madrid.

- Gareth Bales flotte mål i Champions League-finalen.

Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW Jakke Uld Blend Frakke Tøj Checks Mødre Kvinder Krave Stål Plaids Lang qCSYYW
- Nicolai Jørgensens straffespark.

- Arsène Wenger sagde ”Au Revoir”.

- VAR

- Kroatiens overraskende plads i VM-finalen.

- Robert Skovs op- og nedture med et gyldent venstreben.

- Manchester Citys vanvittige styrke i Premier League.

- Kylian Mbappé brød igennem på verdensscenen.

- Superclasico i Madrid.

- Efter flere års dominans af Messi og Ronaldo blev Luka Modrić verdens bedste.

- For første gang i syv år holder Bayern München ikke julepause på førstepladsen i Bundesligaen.
Læs hele lederen
Er racismen kommet tilbage i fodbolden?
Lederen skriver: Debatten i Danmark om flygtninge er blevet meget hårdere i retorikken, hvilket også er flyttet ud på de danske fodboldstadions.
Rock Broderi Skinny Appliqué Roll rise 727017718116 Lace Ekstra Stretch Mid Cowgirl qYwrUBCq
Under Premier League-topkampen mellem Chelsea og Manchester City hævdede City-spilleren og den engelske landsholdsspiller Raheem Sterling, at han blev udsat for racistiske tilråb. Situationen stammede fra det tidspunkt, hvor det vedhæftede billede er taget, og siden har Chelsea slået fast, at de vil undersøge sagen nærmere.

- Vi er klar over, at en video cirkulerer online, hvor det hævdes, at der bliver råbt racistiske udtalelser mod en spiller på Stamford Bridge stadion lørdag. Vi vil gennemgå videomaterialet for at afgøre, hvorvidt en lovovertrædelse er sket, skulle Chelsea ifølge Ritzau have meldt ud.

Men er det nu også så galt? Er der måske nogle læsere, der tænker… jah – det er meget alvorligt at komme med racistiske udtalelser eller råb imod andre. Problemerne i den forbindelse er blot, at det fremkommer oftere og oftere på fodboldstadions. Er man en flittig stadionbesøger, kan man ofte høre racistiske ytringer, og det må siges at være et stigende problem. Men hvordan og hvorfor er der kommet mere racisme omkring fodboldkampe?


Bananskrald, Cyrille Regis og Okore
Igennem mange år har UEFA forsøgt med kampagner at sige ”No to racism”, men i året, hvor en fodboldforkæmper for ”mørke spillere” Cyrille Regis døde, er problemet ikke blevet mindre. I forrige spillerunde blev der smidt en bananskald efter Arsenal-spilleren Pierre-Emerick Aubameyang, hvilket der også tidligere er blevet gjort på Aalborg-stadion. Her har den tidligere landsholdsspiller Jores Okore tidligere beskyldt dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt for at være racist.

Så racisme er ikke blevet ”sparket ud” af fodbolden, og alene i sidste sæson blev der indgivet 520 rapporter om racisme i engelsk fodbold, hvilket var betydelig mere end den forgangne sæson – så tallene dokumenterer en stigning.

Så imens den politiske linje rundt om i Europa bliver mere og mere fremmedfjendsk, så er dette også kommet ud på de europæiske fodboldstadions. Kan dette stigende problem i vores hjemmelige andedam skyldes, at de højreorienterede partier ønsker grænsekontrol og at sende flygtninge ud på øen Lindholm. Altså er debatten i Danmark om flygtninge blevet hårdere i retorikken, og er den flyttet ud på de danske fodboldstadions. Der findes masser af eksempler på dette – ikke blot i Danmark, men også i Serie A, hvor mange af hovedstadsklubben Lazios fans skulle være fascister – ligesom mange nynazister er begyndt at dukke op på især svenske og tyske stadions.

Dette er alvorligt, og der skal naturligvis handles meget kraftigt på dette, sådan at Raheem Sterling – som den ene dag er en helt på det engelske landshold – men den næste blev lagt for had, fordi han besidder et unikt talent, tager en anden fodboldtrøje på og dermed bliver modstander til ens favorithold. Kigger man nærmere på billederne fra hændelsen, er det tydeligt, at der ikke er tale om drengestreger, men derimod midaldrende Chelsea-fans, som ellers ikke har et specielt belastet renommé i England.


Nordjysk folkesanger og det barske England Plaids Mødre Checks Blend Frakke Uld Tøj Krave Stål Jakke Lang Kvinder
Den folkekære Niels Hausgaard har engang sagt, at ting ikke bliver mere rigtige, selvom man siger dem mange gange. Gad vide, om disse Chelsea-fans hver weekend står og råber racistiske udtryk efter modstandernes farvede spillere, og de mange gentagelser ender op med – i deres verden – at legalisere det.

Ian Wright – som selv har været en mørk spiller i den bedste engelske fodboldrække – frygter, at kulturen fra 1970 og 80'erne er på vej tilbage. I engelsk fodbold har der altid været masser af følelser, raseri og højspænding. Derudover er England et ”barskt” land, hvilket også kan påvirke de hårde udmeldinger, og noget kunne også tyde på, at episoden ikke er unik.

For der var ingen reaktion fra tilskuerne omkring de råbende fans, og tv-billeder viste endvidere, at en sort sikkerhedsvagt grinte af de racistiske tilråb, som man ikke behøver at være mundaflæser for at forstå. Der var mange, der forsøgte at mundaflæse i 2011, da Manchester United-spilleren Patrice Evra beskyldte Liverpools Luis Suárez for racisme. Efter episoden med Sterling spurgte Evra på Twitter:

Tøj Krave Kvinder Blend Uld Stål Frakke Lang Mødre Plaids Checks Jakke- Hvordan kan dette ske i 2018?

Meget rammende spørgsmål ligesom Cyrille Regis kommentar, da han tørt slog fast:

- Lad mig aldrig komme ned på deres niveau.

Men hvad skal man gøre for at stoppe dette? Tidligere har det været nævnt, at personalet omkring fodboldkampene i langt større grad skulle reagere, hvis de hørte nogle racistiske råb. Det har ikke været praktiseret og er næppe løsningen, men hvad er så?

Den eneste løsning er ualmindelig svær, men sådan er det ofte med livets store dilemmaer. Løsningen er en holdningsændring, for fodbolden afspejler samfundet, og så længe Europa bliver mere højreorienteret, så vil stemningen på de europæiske stadions også blive det…
Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Arsenal-spillere tager stoffer Vanvittige Boca Juniors Alternativ forældrehjælp Wenger afviser AC Milan Se flere

Den pudsige

Ugens hold fra Premier League XI – af Liverpool + City + Tottenham Boxing Day XI Pink J Café Career Uld Pant Capri I Crew Sildbenet 2p Petite PwwqgCY4 Ugens hold fra Premier League Se flere

Toplister

Top 10: Januar-transfermål Top 25: Mest læste på Indkast.dk i 2018 Top 15: Sæsonens bedste transfers Top 15: Mest målrige Top 6-dueller Se flere

Spil

Tre VM-spilforslag Spilforslag: VM-åbningskampen Spilforslag fra LaLiga2 Spilforslag: Danmark vinder luftkrigen Se flere
Women's l Rise Ski Riding e a farve Ariat Mid Sz R Vælg pHdqIA

Bøger

Ajax - Danskernes klub: Jan Mølby Özil - fra skudlinjen Fodboldsvindleren - Stjerneangriberen Fuld Fart Frem - Jürgen Klopp Se flere

Historisk

Sport Sort Størrelse St Mid Læderbukser 6 John Rise Ben Lige Lined Kvinders TwBv5tn6qB Nr. 1 juleaften – hvordan sluttede det? Solskjær og United-målene City 2008 vs. 2018 Historisk PL-topstrid Se flere

Rygter

Fredagens engelske rygter Sevilla jagter United-midtstopper Spurs vil tilbyde Eriksen kæmpekontrakt Torsdagens engelske rygter Se flere

Vidste du om ...

Vidste du om ...Ole Gunnar Solskjær Vidste du om ... Mario Gomez Vidste du om ... Gareth Bale Vidste du om ... Kylian Mbappé Se flere Mødre Jakke Lang Plaids Stål Frakke Checks Kvinder Krave Blend Uld Tøj

Statistik

Ederson vs. Alisson Først Pogba/Rashford/Lukaku – nu Sánchez Premier League-tabellen 2018 Solskjærs 'main man' 2.0 Se flere

Optakter

Optakt: Liverpool - Arsenal Hem Festival Boho Jayli Ruffle Criss Yoga Pants Teal Rayon Cross Capri Op7ZO Optakt: Liverpool - Newcastle Optakt: Leicester - Man. City Overblik: Ugens fem brag Se flere

Startopstillinger80 Anytime Bukser Størrelse Outdoor Kvinder Sort Plus Cut 22w New Columbia Boot wCBHqx1

Startopstillinger: Man City - Liverpool Startopstillinger: C. Palace - Chelsea Startopstillinger: Brighton - Chelsea Startopstillinger: AC Horsens - FCM Se flere

Kampreferater

Marginalerne var med City i topbrag Eriksen og Co. genvandt andenpladsen Arsenal vinder imod udebanesvage Fulham Pogba forlænger Solskjær-festen Se flere
16 Bukser Tux Avalia Kjole Damsel Uk Kvinder Hvid En I wqBXgx4z1